Marie Louise Minke (1940)
Den Oosterhuis 11
7707 PD Balkbrug
Tel.: 0523 656723

Tijdens de 3x 2 open atelierdagen kunt u Marie Louise ontmoeten, aan het werk zien en met haar van gedachten wisselen. Een rondgang door haar tuin en grote werkplaats geeft sculpturen, tekeningen en installaties te zien.
Zij bezocht aanvankelijk Parijs om kunstgeschiedenis te gaan studeren, maar raakte meer praktisch gegrepen en ging zelf aan de slag. Later voltooide zij haar opleiding met een vijfjarige studie plastische vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede.
In het werk van Marie Louise springen twee werkgebieden duidelijk naar voren: ruimtelijke vormgeving (objecten) en reliëfs.
Voor haar objecten hanteert ze tal van materialen: keramiek, metalen, hout en opbouwbeton. In de reliëfs worden de materialen spelenderwijs tot structuren verwerkt.
Ook in haar tekeningen valt het vaak sterk plastische karakter op. Niet zelden zijn de tekeningen een voorloper van een beeldhouwwerk. De laatste tijd werkt ze veel met glas.
Naast haar vrije werk maakte zij objecten in opdracht voor de gemeente Hardenberg, voor bedrijven in o.a. Tilburg en Rotterdam en voor particulieren. Voor de IndustrieKombinatie NoordOverijssel (IKNO) vervaardigde zij een plastiek dat op de markt te Dedemsvaart staat.

A
A
B
B
B
B
B